Covidi ushqeu interesin për paranormalen


Kohët e fundit ka pasur një rritje të numrit të njerëzve që kërkojnë histori fantazmash dhe fantazmash.

Pasiguria dhe ankthi i fundit i përjetuar nga shumë njerëz për shkak të pandemisë së vazhdueshme të koronavirusit ka pasur një efekt anësor mjaft të papritur në formën e një interesi në rritje për paranormalen.

Në Mbretërinë e Bashkuar, shfaqjet televizive dhe transmetimi të përqendruara rreth temave dhe linjave të mbinatyrshme – të tilla si komedia e BBC ‘Ghosts’ dhe seria e Netflix ‘The Haunting of Bly Manor’ – kanë parë një rritje të konsiderueshme të interesit.

Danny Robins, njeriu pas podcast- it të njohur të BBC-së ‘The Battersea Poltergeist’ , beson se kjo është për shkak të “kohëve kaotike dhe të pasigurta në të cilat gjendemi”.

“Është pyetja më e madhe e mundshme: a na ndodh diçka pasi të vdesim?” tha ai për The Guardian .

Është një trend, argumenton ai, që është parë më parë – veçanërisht pas ngjarjeve traumatike.

“Ju mund të vizatoni një vijë midis tani dhe pas luftës së parë dhe të dytë botërore, kur pati një bum në interesat e mbinatyrshme dhe ishte i lidhur me njerëzit që përpiqeshin të përpunonin pikëllimin, kaosin dhe pasigurinë, dhe feja e organizuar nuk mund ta mbushte atë boshllëk.” tha ai.

Drama/dokumentari i tij për Battersea Poltergeist, për shembull, rezultoi një hit i papritur – aq shumë në fakt sa që që atëherë ka krijuar një shfaqje televizive dhe madje edhe një turne të drejtpërdrejtë kombëtar.

Çdo gjë dhe çdo gjë paranormale duket se po merr më shumë interes sesa zakonisht.

“Kur ne po humbasim njerëzit e afërt, atëherë kjo është pika që ne përpiqemi për fantazmat,” tha Robins.

“Aksionet janë shumë më të larta… është diçka me të cilën të gjithë lidhemi pasi kemi lëkurë në lojë; duam të dimë nëse ka”

About Post Author