Ç’ti bëj zjarrit të shpirtit ?Eduart Veli


Një zjarr të madh kam brenda në kapilarë..

Më djeg si furrë,çdo ind ,oh..më përvëlon.

Këto flakë ,si kam ndeshur kurrë më parë ,

Nimfën e jetës,kam frikë mos ma tjetërson !

Një zjarri kërkon të gjithin të më përpijë..

Si kuçedër,burimin “jetë” të më gllabërojë..

Me klithma Hijenash,ditën kërkon të nxijë..

Të vjedhë diellin e nata kudo të mbretërojë !

Një lukuni çakenjsh,dhëmbët shkumëzojnë.

Vrapojnë nëpër këneta,të kthyera në moçale

Me korrin e kukuvajkave zërat i bashkojnë..

Në ceremonitë e mortit këndojnë,hedhin valle !

Në vallen mort ,ftojnë dhe ndonjë drenushë.

I bëjnë lajka,e quajnë hyjëneshë,mbretëreshë

Mëlçitë e presë,duan tja varin asaj në gushë..

Qeshin;E shihni Drenusha është pjesë e kopesë !

Një zjarr i madh dallgëzon,në shpirt si vullkan.

Ta ndaja ktë zjarr,në miliarda zjarre vulkanikë ..

Nga ujqërit e çakenjtë, të mos mbetej nishan..

Të lirë, në paqe ,të hiqej nga fjalori fjala “frikë “!