Danel Cana:Nata na dëgjoi


– NATA N’A DËGJOI

Shkoi mikja ime shkoi,

një fjalë dot s’ja fola!

Pa ra nata, e dëgjoi,

miken përqafova!

Sikur era të kish gojë,

për sekretet tona!

Si pëndët e një palloi,

t’a mësonte bota!

Pa ra nata, e dëgjoi,

ankimet e zemrës!

Nuk ishin ankime, jo,

rënkimet e ndjenjës!

Dy zemra të përqafuara,

nuk ankohen dot!

S’e masin dot dashurinë

dhe rënkojnë kot!

Shkoi mikja ime, shkoi

dhe s’i fola dot!

Pa ra nata, më dhuroi,

përqafime plotë!

About Post Author