Dardha…Spiro Zaharo


DARDHA …

—————-

Pa rënë muzgu nën dardhë

M’i zbulove të dy gjinjtë ,

Ishte verë , ishte beharë,

Si dy pirgje me florinj .

Kë të lë dhe kë të marr ,

Numuroja me gishtrinj ,

Era nisi të tund dardhën

Kokrrat ranë në prehrin tim .

Mbusha duart dhe një çantë ,

Nuk mbeti më vend për gjinjtë ,

I mbajte po i lashë unë

Të dy pirgjet me florinj .

Mora udhën për në fshat ,

Yjet lartë llamburijnë ,

Hëna më dukej si dardhë ,

Yjet varur si kallinj .

Sy nuk mbylla atë natë ,

Mos më vidhnin pasurinë .

Ç’kisha unë një rrënjë dardhë ,

Dhe dy pirgje me florinj .

&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*