Dashuri e parë-Fatmir Pushi


DASHURI E PARË

FATMIR PUSHI

Ti je sajuar prej drite !…..

Një valë, e ngjyrës së artë,

Në gëzime e hidhërime,

Njëri tjetrit i qëndruam pranë.

Ka një det të fshehur në ty,

Në nënshtrimin e vullnetit tëndë,

Elementët dhe dëshirat …….

Të gjitha forcat e tua !………

Ti duke shtrënguar supet,

Dukesh si një zog fluturues,

Që fluturon në botën e lirë.

Vuajtje…………. e rilindje !,

Duke sfiduar vullnetin e fatit,

Ndryshimi i drejtimit……..

Një ndjenjë …………….

Je krijesë prej çeliku,

Në një siluit të hijshme,

Duke rrëshqitur përmes një dobësie,

Duke i dhënë jetës butësi,

Me lëvizjet më të mprehta.

Pamja jote e mahnitshme,

Ajo ka dhimbje……. e admirim ,

Doktor: për princeshën kujdesu,

Diçka të përket ty…………

Shpirti në lulëzim e luleve ,

Krijuar nga vetë krijuesi !…..

Ti je yllë i sajuar prej drite.