Dashuri e përjetshme-Sherife Allko


Endem në botën e përtejme mes kufomash e llahtarisur, me shpirtin djegur.

Kërkoj mes errësirës së vdekjes.

Ndoshta je diku aty mes të vdekurve, Ti i gjallë .

Të kërkoj nëpër lugina të thella hijesh dhe sprovash të patreguara.

Mbërthimi yt ngushëllues në shpirtrat tanë qëndron.

Dashuria jote qëndron e palëkundur,

mbetet gjithmonë e njëjtë.

Udhëzohet nga yjet përtej në kornizën e vdekshme.

Përqafim i përjetshëm

mes stuhive të egra. Shtigje të panjohura

edhe atëherë kur botës i japim lamtumirën e fundit.

Ah, dhimbje,

nuk të gjeta mes kofomash,

përtej velit të vdekshëm ku shkëlqejnë dritat e përjetshme.

Një strehë të përbashkët ne do të ëndërrojmë,

ku të ndërthuren shpirtrat tanë në dashurinë e pakufishme.

Vonë e kuptova:

Bota dhe drejtësia është një doktrinë

ku ecin të pafajshmit.

Sherife Allko

Mund të jetë një vizatim i kockë, kafkë dhe teksti që thotë "Sherife Alko Da huri e perjetshme"