Dashuri toksike!-Eduart Veli


DASHURI TOKSIKE!

Shpesh pyes veten,dashuria jonë kujt i përgjet?

Brënda meje një zë flet,mua më duket si një det!

Mendushëm,sot nuk gjej rehat i ulur në karrige.

Një tjetër zë:”Dashura juaj më duket platonike!”

E kam dashur si vala bregun, që kur isha djalë.

Nuk thuhet me vargje,nuk thuhet dot me fjalë!

Jooo, vala bregun e godet,e thërmon pa mëshirë.

Dashuria për ty ,është si fllad i lehtëëë aromëmirë!

Si dashuria e diellit me tokën, flet një zë i fortë!

Dielli tokën përqafon, e mban përherë ngrohtë.!

Jo,ka shumë ditë që bie shi,.. dhe dielli nuk del.

Unë çdo ditë,ty të përqafoj,të puth ,të përkëdhel!

Si dashuria e Diellit me Hënën,flet një tjetër zë.

Dashuria e tyre ka qënë.., e do të jetë përgjithnjë!

Dielli djeg nga ethet,po Hënën,se puth dot kurrë..!

Dielli vërtet përvëlon,por s’mund të bëhet burrë!

E gjeta foli dikush,si dashuria e lumit me detin.

Dashuria e detit me lumin,ja kalon dhe tërmetit!

Asgjë i them s’krahasohet me dashurinë time.

Në verë e atyrja shteron,bëhet copëë e thërrime!

Një jetë dashuria për ty,është futur në damarë.

Vadit zemrat tona,siç e vadit shiu, tokën e tharë!

Nëse e gjej saktë,nga juve dua me dhjetëra like…

Dashuria ime është e veçantë,..Dashuri Toksike!