Dashuria nënë-Valbona Ahmeti


DASHURIA NËNË

sa një pulitje sysh ikin vitet

përcillen ditët, muajt dhe ditëlindjet

rrudhat në ball si vargmale të janë ngjitur

deshmitare të kohës së ikur

një bjeshkë me halle mbajti shpirti yt

si stoli rrudhat tani të varën në fyt

sa herë u rrëzove, u ngrite dhe prap vazhdove

asnjëherë të keqës nuk iu nënshtrove

e kuptoj se jeta është vetëm një udhëtim

si një album që mbetët vetëm një kujtim

që nga lindja shkojmë drejt vjetrimit

tani gjithë këto rrudha i ke në vend të grimit

po këto rrudha ëmbël të buzëqeshin

për të gjitha ngjyrat e stinëve ndër vitet tua flasin

rreth qafes sate duken si medalje

jeta është një lojë duaje dhe sfidoje

Hyji nuk të solli kot në truallin tokë

dashuria Nënë mbizotëron në botë!

Valbona Ahmeti