Dashuria!Fatbardha Zirka  Menaj


Shën Valentini, ka festën sot !?

Dashuria, nuk është një ditë

Një javë një muaj një vit

Dashuria është të jetosh mes sakrificash

Dashuria është shkëndi, që ndeze dy zemra

E bashkon ritmin e tingujve në një krahëror

Dritë shpirti ,ndezur si metaorësh

E butë, nuk lëndo, por s’është për të gjithë

Dashuria nuk është një byrzylyk flori

Dhe brenda një bakërr i ndryshkur

Dashuria ,nuk është një gënjeshtër e llustrosur

Fotografi , a’po portret i varur në mur

Dashuria, kristalenja i derdhë lotët përmbi petale

Ringjallë sythet në ç’do qelizë lastarve

Damarëve shkruhuan emrin fëmije

Dashuria nuk është për të gjithë, nuk ka llogja…

“Ajo”preke me sy , e dritë derdhë horizonteve

Dashuria hyjnore, lindë me njërin, dhe vdes njeri !

Damarëve shkruhuan emrin fëmije

Dashuria nuk është për të gjithë, nuk ka llogja…

“Ajo”preke me sy , e dritë derdhë horizonteve

Dashuria hyjnore, lindë me njërin, dhe vdes njeri !