Dasmë me histori-Berzat Sadiki


DASMË ME HISTORI

I dalldisur stolive të mishta

Ku sytë ngjyrosen me flakë

Kurse krepeve të kurrizit

Rrëshqasin kërmijtë lavjerës

Bukurive të krematoriumeve

Që pjell algjebra nevrastenike

Pamje daltonike murale qensh

Shfaqen buleverdit të dëshmorit

Që tregon se vulkanet janë aktive

Kurrdo mund të shpërthejnë

Në rrjedhë dashurie në vend të lavës

Durimi i gdhendur shtyllave të besimt

Hap shtigje

Për të kaluar deri te arka e nuses

Për të hyrë në harkun e unazës

Mbi kulla të gjokseve

Të valojnë flamuj gjerdeqeve

Për ta kremtuar dasmën shqipe

Nëpër ballkone të Yllit polar

Zurlet e trishtimit

Dhe tupanët e kumtimit

Të bien tempullit të Dodonës

Për ta zgjuar hyjneshën e panjohur

Flamuj të shenjtë të ngriten

Hartës së qiellit të lashtë