Daut Maliqi-Nën flamurin kuq e zi


Daut Maliqi

  · 

NEN FLAMURIN KUQ E ZI

Besojë në diell e hënë,

e dua popullin tim paqësor dhe krenar!

Besoj në dije e Zot,

e dua jetën më t’mira plot.

Besoj në familje të shëndosh,

e dua të vërteten e sinqeritetin

Besoj në bukë, kripë e zemër,

e dua humanizmin dhe edukatën.

Besoj në dashuri të sinqertë,

e dua mirëqenien e harmonin

Besoj në bukurit magjike natyrore,

I dua shtazët e buta e të egra.

Besoj në liri, paqe e mirësi,

më shpirt e dua atdheun tim.

Besoj në arsim, artë e kulturë,

respektoj urtin e qyteterimin.

Besoj në bashkimin kombetar,

e madhëroj rrugën e demokracisë!

Më zemër besojë në urat e miqësisë,

e dua Kosovën dhe mëmën Shqipëri, nen flamurin më të bukur në botë KUQ E ZI!

Përgezime e urime kudo që jeni e festoni 28 nëntorin Ditën e flamurit dhe 110 vjetorin e Pavarësisë të nënës Shqipëri.

Daut Maliqi, autor

About Post Author