Daut Maliqi-Ta mbash dashurinë


TA MBASH DASHURINË

Nese zemra të thot,

Të mbash dashurinë,

Kurrë mos hiq dorë,

Nuk është egoizem,

Sepse zemra ju drejton,

Më sinqeritet përherë

Aty ku duhet të bashkohen

Dy krijesa të shëndosha,

Për lumturin e tyre jetësore!

Por keni kujdesë,

Kur zemra e mendja,

Thonë ndryshe…

Në dashuri ndegjone,

Shpirterishtë zemrën,

Ajo kurrë nuk ju mashtronë.

Dashuroni, dashuroni,

Më zemër e sinqeritet,

Dhe kuptone mirë,

Më dilema nuk jetohet!

Kêshtu zemra të gjithêve,

Shpirterishtê na këshillon.

Daut Maliqi,