Daut Maliqi:Gjuha është ëmbëlsirë


GJUHA ËSHTË ËMBELSIRË

Më gjuhë njerëzit,
Komunikojnë e mësojnë,
Krijojnë miqësi…
Gëzime e plot dashuri,
Zhvillojnê dijën e mirësin.

Gjuha ështē si mjalta,
Kur flet mē vend..
Mē zemër e mend,
Njerëzisht e sinqerishtë.

Gjuha është edhe helm,
Kur shpif e gënjen…
Kur mashtron e tradheton.

Dhe më të drejtë thonë,
Se ndër gjërat…
Më të shemtuara…
Në këtë botë të rreme,
Është gjuha që shpif!

Gjuha është edukatë,
Është qyteterim.
Për njerëzit e ndershem,
Gjuha është afri…
Është yllë e dritë dhe
Kur flet të verteten
Është më e mira ëmbëlsirë!

About Post Author