Daut Maliqi:Jeta është përvojë


JETA ËSHTË PËRVOJË

Mos u deshproni,
për asgjë në jetë,
kuptone më kohë?
jeta i ka të mirat,
dhe sfidat e veta.

Mos u brengosni fare
as kur degjoni se
vëllau vëllaut ia grabit,
shtëpin, apo tër trashegimin,
ka Zot mekatet nuk ia falë askujtë.

Rujuni edhe nga hajnat,
gënjeshtaret e kriminelet,
fqinjët “belaxhi”,por
edhe nga gjarperi i shtëpisë,
shpifesit dhe kabullëxhit.

Jeta është shkollë,
jeta është përvojë,
ajo është sprovë.
Nuk e donë të ligën,
e preferon vetëm,
mirësjelljen, dashurin,
sinqeritetin e gjitha mirêsit.

Dhe më të drejtë thonë;
“Kush mposht veten êshtë
fitues i çdo gjeje”!
Apo gjatë jetës nuk rrjedhë,
vetem qumshtë e mjaltë”?!

Në rrugëtimin jetêsorë,
ballafaqohemi edhe më
luftera e krime të trishta,
me fatkëqesi natyrore –
termete, vullkane, stuhi
madje me viruse, por edhe
më tragjedi të trishta.

Dhe prap jeta vazhdon,
mê dashurit ,tê mirat,
sfidat dhe bukurit e veta.
por edhe me dhimbje e mallëngjim
për humbjen e më të dashurve.

Bota thonë loton
por jeta vazhdonë

Ruana o Zot…
nga urrejtja dhe gjitha tê kêqijat,
njerêzimin begatoje më
Paçe dhe gjitha të mirat.