Daut Maliqi:Librin shok e kam !


Daut Maliqi

Librin shok e kam !

Librin shok e kam,

Librin e kam mik,

Libri më ve në gjumë,

Dhe më fton në mengjës,

Për të shkuar në shkollë.

Librat janë plot dije,

Arsim, shkecë e kulturë,

Më prralla, poezi, skica e tregime,

Që trurin na freskojnë.

Në libra janë të shkruara,

Të gjitha mrekullit e botēs,

Dhe sa më shumë lexojmë,

Njohurit mendore i pasurojmë,

Lakmin, xhelozin e urrejtjen,

Fare nuk i pranojmë.

Ato kurrë nuk na lënē në vetmi

Edhe në rrethana më të vēshtira,

Për të ruajtur dinitetin,

Dhe dashurin njerêzore,

Librat janë më ne…!

E ju fëmijë të dashur,

Duani e shoqërohuni me libra,

Qe të këni ardhmeri të ndritur,

Nē atdheun tuaj të dashur,

Paqësor e liridashës.

Unë librin e kam shokë,

Librin e kam dritë,

Kudo që të shkoj

Jetēn ma shndritë!

Kamenicë

About Post Author