Daut Maliqi:Po rrahin daullet…


Daut Maliqi

Po rrahin daullet…

Në Dushkaja,
n’ male të shpeshta,
rritën zanat,
por si mbretëresha.

Atje ka edhe drenushe,
luana e luanesha,
atje lindin goca
të bukura e trimerêsha.

Në bjeshkët e dendura,
me kroje t’argjenta,
vashat sorkadhe
e djemtë dai,
lozin e këndojnë,
më plot dashuri.

Gëzohen edhe shpendet,
dhe kafshët e egra,
që në zemër t’Kosovës,
po frymon e reja.

Po rrahin daullet,
vallët po vazhdojnë,
trimereshat sypatrembur,
dhe trimat e lirisë,
na çliruan atdheun,
na e sollen lirinë.

Me ecja përpara,
dije e unitet shpirteror,
do të vije edhe dita
e bashkimit kombetar.

Daut Maliqi, autor
9 prill 2022 

About Post Author