Daut Maliqi:Urat e miqësisë


Daut Maliqi

Urat e miqësisë

Mos shkoni malit,

Rrugëve më leqe,

Se mund tu ndodhë,

Diç shumë e keqe!

Mësoni, mësoni,

Natë e ditë..

Për të patur jetën,

Të lumtur më dritë.

Kultivoni mē zemër,

Mendimin pozitiv,

Zoti ju bekon,

Me të gjitha begatit.

Dilni krah të vertetes,

Gënjeshtrat e shantazhet,

Përcillni më guxim,

Përtej shtatë bjeshkëve.

Duane vendlindjen,

Madherone atdheun,

Mē dashuri biblike,

Ndertone ardhmerin.

Kudo që jetoni,

o njerëz të mirë,

Krijoni ura të miqësisë,

Ura të paqesê dhe

të mirësisê e dashurisë.

Mos shkoni kurrë malit,

Rrugëve më leqe,

Se mund tu ndodhë,

Diçka shumê e keqe!?

About Post Author