Dëbim:Jashar H.Selmanaj


Dëbim

-Kushtuar shqiptareve
të debuar në Selanik
1914 drejt Turqis –

1..
Stinë e vjeter më sjell trishtim
Rrrenqethet koha më pikllim
Shtigjet e debimit kanë rrefim
Dy armiq gjakpirs në marshim.

2.
Nën rrebeshet e kohes vendi im
Koha e pa drejtë hedh kushtrim
Ngjarjet e pa shpirt janë deshprim
Vjell helem armiku oxhaku pa tym.

3.
Këtu do të mbetem per jetë dhe motë
Stergjushi im e kishte ëmrin Kastriot
Ah, fara e shqiptarit nuk zhduket dotë
Turku mashtrues e serbi do mëm poshtë.

4.
Pllakoset në lotë rruga e pa kthim
Populli im ishte dhe mbeti jetim…
Menduan, se e kishin doren e gjatë
Turkut e Serbit mbi kokë më Sepat.

5.
Ah, rruga e gjatë dëbimi më dhunë
Të rraskapitur e topitur nuk u dorzuan
Shqipet në Selanik në drejtim të Turqis
Mbeti pika e zezë edhe në ditët e zisë.

6.
Më lot per faqe shqipet per Mëmëdhe
Koken e kthejnë pas malli per Atëdhe
Të molisur vdekjen e shiqojë më sy
Shpirt e zëmëra ju mbeti në Shqiperi.

About Post Author