Deni Turhani-“Zemra e një gruaje”


“Zemra e një gruaje”
Ka gra që kanë ecur kundër erës për një jetë…
Ka gra që kanë sy të thellë dhe të panjohur si oqeanet…
Ka gra që heqin lëkurën për dashuri…

Ka gra që japin zemrat e tyre, vetëm për ta gjetur veten duke marrë zemrat e tyre,
copëza vetëm…

Ka gra që në heshtje lënë shpirtin e tyre të kërcejë në një plazh
ne perendim…

Nëse ndaloni për një moment, mund t’i befasoni ndërsa luftojnë kundër instinkteve të tyre…

Ndërsa dhimbjet e tyre ecin në këmbë
lakuriq, përballë dallgëve që janë gjithnjë e më kërcënuese me çdo stuhi…

Ka gra që mbyllin sytë, duke dëgjuar muzikë të ngadaltë,
që ua bën lotët edhe më të kripur…

Ka gra që me krenari, por me një gungë në fyt, heqin dorë
lumturi…

Ka gra që me sytë e tyre fotografojnë ato të bukurat por të tilla momente kalimtare në të cilat ndihen të përqafuar nga dashuria, duke shpresuar për t’i mbajtur ata të gjallë dhe plot ngjyra përgjithmonë …

Nëse hapni sytë për një moment, mund t’i vëzhgoni, ndërsa shpërndajnë thërrime
nga vetja gjatë rrugës për në atë tren që do t’i largojë ata,
teksa ulërijnë tërbimin e tyre para xhamit që dridhej i një shtëpie që është bërë
burgu…
ndërsa buzëqeshin të dëshpëruar me ata që do të donin t’i kthenin në jetë si gjithmonë…

Ka gra që nuk do të ndalen para asgjëje… sepse nuk do të gjejnë kurrë
fundi i asaj teme…

Ka gra që kanë lidhur një nyjë për çdo lot të tyre, duke shpresuar se
dikush vjen dhe i zgjidh…

Mos ia ndal zemrën një gruaje, asgjë nuk vlen më shumë.
Mos e bej nje femer te qaje, cdo lot ështëpak nga vetja që largohet…

Mos e bëni atë të presë e vetme dhe e frikësuar e ulur në buzë të çmendurisë,
dhe nëse dëshiron ta duash, bëje me të vërtetë,
me të gjithë veten!

Mbajeni dhe mbroni… luftoni për të, vritë për të, qaj me të, jepi rrezen më të bukur të diellit,
mbaje gjithmonë atë dritë në sytë e tij çdo ditë,
se drita është shpresë, është dashuri, është shpirt i pastër. Është era, është ylli më i bukur i
çdo natë…
“Misionarja më më e përsosur në botën e gjallë dhe përtej saj” 

About Post Author