Dërrasa e zezë…Vladimir Bizhga


Farat e thara te verës

Drandet e e tokës,

hijet e gjinjve te saj,

qe zhduken ne ajër,

ne kurorat e dritës.

Pemët e mbarsura,

si ne simfonitë e Eduard Grigut,

ne pauzat e frikshme te rilindjes

pallatet me një gri memece,

kur politikanet konsumojnë pushtetin,

me arsye dhe pa arsye,

ku te gjithë japin shpjegime

dhe rrufisin mitet e kafeve.

Ne nje peizazh me qene

Imazhi i imponuar

Ne përçarje të pafundme,

te tredhur nga bashkia.

Një zog i vogël

Rrezohet ne fluturim,

Me asgjënë, e asgjësë,

kur fiket buzëqeshja.

ne konturin e zi te qiellit..

nuk ka asgjë të re,

natë pas nate.

lad bizhga@ nendor xxxx