Dhe parku ynë mbeti i qetë…Maksi Luçi


Dhe parku ynë mbeti i qetë

Pemët e mardhura si statujë

Është e thelle vjeshte

Tek -tuk ndonjë fletë bie në rrëmuje…

Parku ynë i kyçi ëndrrat

Nuk dëgjohet asnjë zë fëmijë

I mori dimri lodrat dhe këngët

Një bulkth këndon përtueshëm ne korije…

Qyteti ka rënë ne qetësi dimërore

Sapo vjeshtën ka përcjellë

Mbi male flirtojnë ca flokë dëborë

Dhe dimri i ftohte qeleshe te bardhe te sjelle…