Dhelpra dhe lepuri-Bilbil Murataj


fabul

Dhelpra përtej lumit,

Lepuri në këtë anë,

E shikon dhelprën

Me kokën mënjanë

Dukej e mërzitur,

Në sedër e vrarë,

Do ta pyes, thotë lepuri,

Çfarë do t’i ketë ngjarë

-Si je zonja dhelpër,

Pa qejf të shikoj,

Mos ke ndonjë hall

Të vij, të të ndihmoj?

-Je i vetmi mik,

Që po ma qan hallin,

Ndaj hajde, afrohu,

Që të ta puth ballin

-Unë të besoj,

Dhelpër, motra ime,

Kam hall, a do kthehem

Prapë në folenë time

Sepse dinakëria

Ka frutat e saja,

Ka ngrënë gjithmonë

Koka të mëdhaja

Të fola dy fjalë,

Se ishe larg meje,

Se ty dinakëria

Të rrjedh nëpër deje …