Dhembshuri poeti-Nebi Dragoti


Ka shimshuri poeti per çdo te gjalle:

edhe per qenin e rrugeve pa zot,

edhe per nje flutur,

edhe per nje zog…

Poeti nuk vret as dhe nje gjinkalle.

Ka ndjenja te pastra poeti:

i do te gjithe miq,

urren armiq,

çdo lufte e mallkon,

paqes i kendon.

DALLANDYSHET

DALLANDYSHET MISIONARE:

lajmetare ne pranvere,

lajmetare ne vjeshte.

Te dashurat

me çvi- vite e dashura,

ah, t’i kisha ne xhep!

SIKUR

Sikur te ndodhi nje mengjes:

– Eh, ky Nebiu

nje here s’i la vjershat…

… edhe vdiq

duke thurur vjershe.