Dhjetor,fundviti !Selman Hysi


Qyteti Fier,Myzeqe,dimer,por jo debore..
Qyteti i zbukuruar,gjithe drita,e prozhektore..
Kudo,njerez te qeshur buzagaz,plote dashuri..
Bulevardet ziejne,grupe, grupe,te moshuar e te rinje..

Diku shikon grupe femijesh qe ecin me vrape..
Te qeshur,te gezuar,me libra ne duar..
Dikush ne klase te pare,dikush ne giimnaz..
Dielli shkelqen,rrezet ne toke “perplase..”

Shume syreshe,mosha te ndryshme,ne bulevard ecin..
Ne bar / kafe te qeshur,gjitheandej zbresin..
Dikush nje kafe,dikush nje teke raki..
Te gjithe thone,gezuar festat,Gezuar vitin e Ri..

Qe nga Turizimi Qender,hedh syt tutje ne jug,nje pamje e rralle..
Nje bukuri,zjen qyteti ,gjitheshka e sistemuar..
Anes Gjanices, ecin te rinje, e te moshuar..
Ne dy anet,Kisha e Xhamia,duken “si te perqafuar..”

Kthen koken per veri te qytetit,stolisura me drita,e peme..
Ne mes “Bendonalja”,anes pallatet shkelqejne..
Per tek Klubi “Sharra” qytetaret te shumet vrapojne..
Shok,miq,tek kafe Tepelena”,atje i takojne..

Busti i “Majacit” perbri Postes vendosur..
Futbollisti fierak, nje mjeshter i kohes..
Me topin “neper kembe”,ne qender hedh SYT..
“Mendohet”,pse Ekipi zemres,loz ne kategorine e Dyte..

Koha nuk ndalet,dreka po afrohet.. Ecim,perpara kemi Lagjen tone, te “15 Tetorit..”
Nje rruge e bukur plote jete e drite
Gezuar,gezuar,ja hodhem dhe per kete VIT !