Dhoma e Përfaqësuesve e SHBA do të mbajë seancë dëgjimore mbi pretendimet e sinjalizuesit për UFO


Një datë specifike do të shpallet në të ardhmen e afërt. 

Zyrtarët qeveritarë do të shikojnë më nga afër pretendimet për :”automjete jo njerëzore” nga denoncuesi David Charles Grusch.Në fillim të kësaj jave, Grusch – i cili më parë ka punuar me Agjencinë Kombëtare të Inteligjencës Gjeohapësinore dhe ka pasur leje të nivelit të lartë në Task Forcën e Paidentifikuar të Fenomene Ajrore – bëri pretendimin befasues se qeveria amerikane kishte prej kohësh në posedim të “automjeteve të paprekura dhe pjesërisht të paprekura” me origjinë jo njerëzore”, duke ndezur një interes të ri për zbulimin e plotë të UFO-ve.

Tani në përgjigje të pretendimeve të tij, Dhoma e Përfaqësuesve e SHBA po planifikon të mbajë një seancë dëgjimore zyrtare në një përpjekje për të hetuar nëse ka apo jo ndonjë të vërtetë në këto pretendime.

Grusch kishte pohuar se informacioni në lidhje me këto ‘automjete’ po fshihej qëllimisht nga Kongresi, gjë që, nëse ishte e vërtetë, do ta bënte këtë një çështje shqetësimi të dyfishtë për zyrtarët e qeverisë.

Do të ketë mbikëqyrje për këtë,” tha James Comer, kryetar republikan i komitetit të mbikëqyrjes së Dhomës së Përfaqësuesve. 

“Ne planifikojmë të kemi një seancë dëgjimore.”

Siç janë gjërat, ende nuk është përcaktuar një datë specifike për seancën, por pritet që diçka të bëhet e ditur brenda javëve në vijim.

Ajo që dimë është se hetimi i komisionit mbikëqyrës do të drejtohet nga republikanët Tim Burchett dhe Anna Paulina Luna.

“Zyra e kongresmenit Burchett po punon përmes logjistikës, duke përfshirë një listë dëshmitarësh dhe burimeve më të besueshme që do të ishin në gjendje të flisnin hapur në një seancë të paklasifikuar”, tha një zëdhënës.