Dhurata më e bukur-Aferdita Selishtaj


Motra ime dashur

S’t prisja të më vije

Dhurata më e bukur

Për ditëlindjen time.

Se punë dhe halle

Motër kishe plotë.

Mbi të gjitha ato vure

Dashurin për motrën

U gëzova shumë

Kurë të pashë në derë

Supërizë më bëre.

Përqëfimin tëndë

Dashurija për motërën

Dashurija më e pastër

Emri më i bukur

Pas emrit nënë.

Të dua shumë motër

Të urojë gjithë të mirat

Të bekoj i madhi zot

Me familjen tënde.