“Dhurata, speciale!…”Ndue Z. Ruçi


“Dhurata, speciale!…”

N’agjensinë e funeraleve,

Hyn një grua, veshur bukur!…

E çuditur flet punonjësja:

– Ç’dëshironi, zonjë e dashur?!…

– Do më bësh, një arkivol,

Si, kuti… bizhuterishë?…

Se, më duhet, si simbol…

Me një fjongo… dhe mbishkrimin…

E hutuar, pyet punonjësja:

– E çuditshme, kjo më duket!…

Po… ju lutëm!… Më sqaroni!…

Arkivol!… kuti!… ç’iu duhet?!…

Zonja, nuk e torri gjatë…

Ia tha troç, pa sterhollime:

– Dua që t’ia bëj, “dhuratë,”

“Fort të shtrejtës,” vjehrrës sime!…

(arkivol…)

***

(Ndue Z. Ruçi.)