Dibër lëshoje atè piskamë…Miranda Troci Derti


Dibër lëshoje atè piskamë…

Dibër moj..

Zgjoi djemtë e tu prej gjumi..

Nuk ashtë dita për me heshtē..

Edhe të vdekmin dheu e tundi..

Me shpètu vendin koha ma s.pretë…

Dibër moj.

Në votër prapë po të vjen shkjau..

Prapè të erdhë vakti për me qèndrue

Se po flejte votrèn t.pērlau..

Mbytu n.gjak mos e u dorzue…

A ka prapë aso trimash si ka moti..

Ti ngjeshin dhe nji herë n.brez jataganët..

Të mos e merr trollin i pazoti..

A rrojnë a kanë flejtë dibranēt..

N.qofshin gjallë ngrehuni more trima..

Si ka moti fmija prej djepi…

Pèr herē të fundit pisket Dibra..

Ngjeshe n.brez se t.mbuloj gazepi.