Dielli iku matanë-Zymer H.Haliti


Dielli iku matanë

 Atje larg diku në perëndim

Dikur vonë dielli perëndoi…

Me vete mori shpirtin tim

 E m’la n’heshtje të meditoj

Sa shumë e doja sot diellin

 Të qëndronte në këto çaste

 retë e dendura veshën qiellin

 Iku dielli hijerënd mbi male

 Unë pa diell nuk e dua jetën

Sepse as lulet s’do tê çelin

Të mangut e ndiej dhe vetën

Kur afër nuk e kam diellin…!

Sonte në heshtje po kaloj natën

E n’mëngjes pres të shfaqet dielli

Për shumë gjëra e mbajta fjalēn…

qēndisur bukur me ngjyra ylberi.

Zymer H.Haliti