Diku kam lexuar-Vilson Mersinllari


—————–

Diku kam lexuar,nuk e mbaj mend mirë

mijra e mijra,shumë vite më parë

fëmijën që sapo e lindërte Nëna

e lindërte duke qeshur,jo duke qarë.

Por kur kjo botë,filloj të shthurej

njerzit nëpër botë,u bënë zullumqarë

edhe sot në këtë kohë,që ne jetojmë

fëmija kur lind,ai lind duke qarë.

Dhe kjo është shumë domethënse

nuk është kjo një rrëfenjë e kotë

kjo rrëfenjë është shumë e vërtetë

njeriu bëhet pishman,që vjen në këtë botë.