Dikur-Jashar H Selmanaj


Dikur

1.

Burri e mbanë armën në krahë më krenari

Më veshje kombëtare tradiconale

Bujar e i çliltër shqiptari

Kultur nacionale.

2.

Burri ka qendrim

Egersin e ka për armik

Sepse vendi ynë është më parim

I butë e i buzëqeshur e mikprites për mik.

3.

Në gjak më ka hyerë mua atdhedashuria

Për kombin tim të shumë vuajtur

Më shekuj shqiperia

Duke u ruajtur.

4.

Bishat turren

Ah, mbi vendin tonë

E tokat tona o të shitur tkurren

Për këto kreshta zëri çdo hërë jehonë.

5.

Burri gruan në çdo çastë afër e mbanë

Malsori trim më plis mbi vetull

Dy gjëra nuk i ndanë

Pushkë e pjetull.

6.

E shiqon në sy

Burrin bija e shqiponjës

Në luftë dhe në paqë jam më ty

Pranë burrit si leviz qerpiku malësorës.

Jashar H Selmanaj🇦🇱🇦🇱