Disa të panjohura që ka sot jeta-Nexhat Nallbati 


Disa më kanë afër,por s’më duan,

Disa të tjerë i kam dashur por më lënduan,

Disa nga unë u larguan por u penduan,

Disa ndrojnë rrugën kur kaloj unë,

Disa të tjerë afrohen,por si takoj kurrë,

Disa të tjerë i kam pranë dhe çdo ditë i shikoj,

Disa i kam larg,më merr malli ti përqafoj,

Disa më pëlqejnë,disa më urrejnë…

Eh ! Sa e vështirë dhe sa të panjohura ka jeta…!

Tek ajo se dallojmë dot gënjeshtrën nga e vërteta !