Disa thënie me vlerë-Vilson Mersinllari


Disa thënie me vlerë

——————————

Disa thënie me vlerë,dhe sot unë mënd i mbaj

nga njerëz të zgjuar,që s’kishin shumë shkollë

ato thënie me vlerë,nuk mund të harrohen kollaj

se janë thënë nga njerëz të zgjuar,dhe mëndje hollë.

Më kujtohet një thënie fare mirë,mbas kaq vitesh tani

kur e thoshte një Plak i moshuar,ne në sy e shikonim

bota more djem,do bëhet shumë shpejt -shashërdi-

ne si të rinj që ishim,fjalët e Plakut si besonim.

Do vijë një kohë shumë shpejt,kini për ta parë

që do i vijë fundi kësaj bote,dhe gjithë njerëzisë

sepse njerëzit do bëhen,të pa ngopur e zullumqarë

do dalin nga rruga e Zotit,nga rruga e Perëndisë.

Një thënie tjetër me vlerë,në mëndje dhe sot më vjen

që lufta brenda llojit,është më shumë e ndërlikuar

më e lehtë është kur ziren,një Ujk me një Qen

se kur zihen me njëri,tjetërin,ata të mallkuar.

Mbi servilizmin një thën’je në këtë kohë e mësova

që disa njerëz e përdorin, çdo ditë si -orodraftë-

sepse Servilizmi është gjithmonë,është”arma”e tyre

e këtyre njerëzve idiotë, e këtyre njerëzve të pa aftë