Dita e Librit


Dita e Librit.

Dite e Librit dite e madhe shenjte

.E shenjtë për gjithë njerëzimin.

Është dita qe te sjell të ardhme.

Që fillon së pari me belbëzimin.

Libri është mrekulli që krijoi bota.

Hap horizontin si me magji.

.e ngulit kulturën si kala në kohëra.

Për të gjithë sjell mendim të ri.

Në mendje na sjell një prodhim të ri.

Dhe mendimet të vijnë si krua që rrjedh

Si shtëllungat e tymit në një fabrikë.

Njëra pas tjetrës e s’ndan asnjëherë.

Në çdo moment ti na jep diçka të re

Vijnë librat si ai vullkan i pashuar

Se pa ty, o libër, nuk kuptohet kjo jetë

Se me ty gjejmë fjalën e mençuruar.

Ti je si ujëvara që derdhet në një luginë.

. Për të gjithë botën ty, libër, të qofshim falë.

Kush e pati më të bukurën dhunti.

Lum ai që të ka ty shok të pandarë.

Lum ata që të mbajnë ty nën sqetull e në gji!

Çdo shkallë begatie ty ta dedikojnë.

Me ty jemi në jetë plot siguri.

Kudo që vemi rrugë nuk të harrojmë.

Ishim krah për krahë e të dashuruar.

Të dy zogjtë shtegtare na ngacmonin.

Me cicërimat tuaj isha mirëkuptuar.

Librin edhe mua bashkë donit të shikonin.

Gina kapej Xhaferaj

About Post Author