Dita e Librit:Jashar H.Selmanaj


Dita e Librit:Jashar H.Selmanaj

Dita e Librit

1.

Liber a ka kush

Sot që ju lexon

Jo, njeri askush

Sepse nuk guxon.

2.

Libri i pluhrosur

Koha po kushton

Teknika e persosur.

Në vitrin libri loton.

3.

Libri është ushqim

Për të ri dhe plak

Dritë e shkelqim

Rrufe, gjak e flak.

4.

Nëse ti dashuron

Libri është vlerë

Mëndje e pasuron

Dimrin e bënë verë.

5.

Njerz mos renkoni

Ah, lexoni çdo ditë

Kurr mos hezitoni

Se libri të sjell dritë.

6.

Libri, si ëmbëlsira

Të krijon identitet

Të liron nga errësira

Të bënë më dinjitet.

7.

Për vend e mëmëdhe

Libri e shton dashurin

Ah, të mëson për atdhe

Si të mbrojmë shqiptarin.

About Post Author