Dita ndërkombëtare e holokaustit-Nexhat Nallbati


27 Janari i vitit 1945 shënon fundin e HOLOKAUSTIT(që do të thotë të jetosh me vdekjen) kur trupat Sovjetike çlirojnë kampin fatkeq të Aushvvitzit.Ky kamp u kthye në një Uzinë të shfarosjes masive të njerzve të pafajshëm.Për çlirimin e tij humbën jetën 230 ushtarë Sovjetikë.Aty Sovjetikët zbuluan 7.000 persona ende të gjallë,që mbaheshin nën tortura mizore në këtë kamp shfarosës.

Në këtë ditë ndërkombëtare të holokaustit kujtohen me nderim 6 milionë njerëz që u zhdukën,torturuan,vranë dhe vdiqën në kampet

Shfarosëse Naziste.

ME KËTË RAST PO SHPËRNDAJ PËR INTERESIN E LEXUESVE,SHOQEVE DHE SHOKËVE TË MIJ NË FB NJË ARTIKULL TË SHKURTËR SHKRUAR NGA UNË NË GAZETËN “KUSHTRIM BREZASH” NË VITIN 2011,

NË KUJTIM TË VETERANIT TRIM NGA VOSKOPOJA E KORÇËS KODHEL ZERE ,I CILI I SHPËTOI KËTYRE TORTURAVE DHE U NDA NGA JETA NE FSHATIN E TIJ TE LINDJES PAS NJË SËMUNDJE TE RËNDË.

KY SHKRIM ËSHTË BËRË PAS TAKIMIT ME KËTË VETERAN NË FAMILJEN E TIJ MBI BAZËN E BISEDËS DHE KUJTIMEVE TË TIJ NË KOHËN QË AI ISHTE I SËMURË NË SHTRAT.

LAVDI TË PËRJETËSHME TË RËNËVE NË KËTO KAMPE SHFAROSËSE NAZISTE.