Ditët e Sifizit…Vladimir BizhgaOra
e perditshmeris
ristart…
5.15. caje
Hutimin
E Katallanve
te natës,
si sizifi
modern..
përshëndes
qipariset,
roje
te agimit.
eshte ora
te eci
dhe vrapoi,
si maratonomaku.
mbi ëndrrat
daravitur,
copra
lajmesh,
si laraska
mbledhin
natën,
si shtrigat
e salemit..
7.30
Nga përrallat,
Ne përralla,
Ne kopshtin
e femijve,
me mbesën
zbrazim
pasagjeret,
nga treni
ekspres
i askushit..
ndihmoi
plakun
dhe plaken
te ckulin
rrepën…
kerkoim
dekriminalizimin
e ujkut
dhe dhelprat
te japin
drejtësi,
per pulat….
8.00
Vadis
Lulet ,
Fidanët,
dhe
Ruaj
Pinokion,
Mos hapi
Gropa.
Ora 10.00
Pi kafen,
Ne lindjen
e mesme,
Ne bashkin
E tiranes,
Hyj dhe dal
ne kolona
gazetash,
si ne bordellot
e filmit
Malena.
ora 12 .45
rituali
i kthimit,
nga përrallat
e kopshtit,
ku qeni
fle..dhe gërhin,
mes gjetheve..
aty
tek kthesa,
ku kryetari
i bashkis ,
kalonte
nga mosha,
ne moshe,
si gjinkallat,
qe lene
lekuret
dhe flatrat.
rrugica
eshte po ajo,
me gurë,
rrekëza,
premtime,
dhe premtime,
aq sa
dhe qenin
gjumi
se lëshon…
ndodhemi
ne ballkanin
perëndimor,
ku dënglat
dhe politika
janë
bashkohor.
xxxxxxxxxxx
Ps.
Me falni,
Ne laboratorin
Krijues,
Orët..
Nuk i njoh,
As ditën
dhe natën,
as çukitjen
e zoqeve ne fb..
ristart…
5.15. caje
Hutimin
E Katallanve
te natës.
përshëndes
qipariset
roje,
te agimit.
eshte ora
te eci
dhe vrapoi,
si maratonomaku
mbi ëndrrat,
daravitur,
copra
lajmesh,
si laraska
mbledhin
natën,
si shtrigat
e salemit…
Me falni,
Ne laboratorin
Krijues,
Orët..
Nuk i njoh,
As ditën
dhe natën,
as çukitjen
e zoqeve ne fb..
ristart…