Ditët e Sifizit…Vladimir BizhgaOra
e përditshmërisë
ristart…
5.15. caje
Hutimin
E Katallanve
te natës,
si Sizifi
modern..
përshëndes
qiparisat,
roje
te agimit.
është ora
te eci
dhe vrapoi,
si Maratonomaku.
mbi ëndrrat
darovitur,
copëra
lajmesh,
si laraska
mbledhin
natën,
si shtrigat
e salemit..
7.30
Nga përrallat,
Ne përralla,
Ne kopshtin
e fëmijëve,
me mbesën
zbrazim
pasagjeret,
nga treni
ekspres
i askushit..
ndihmoi
plakun
dhe plaken
te ckulin
rrepën…
kërkonim
dekriminalizimin
e ujkut
dhe dhelprat
te japin
drejtësi,
për pulat….
8.00
Vadis
Lulet ,
Fidanët,
dhe
Ruaj
Pinokion,
Mos hapi
Gropa.
Ora 10.00
Pi kafen,
Ne lindjen
e mesme,
Ne bashkin
E tiranes,
Hyj dhe dal
ne kolona
gazetash,
si ne bordellot
e filmit
Malena.
ora 12 .45
rituali
i kthimit,
nga përrallat
e kopshtit,
ku qeni
fle..dhe gërhin,
mes gjetheve..
aty
tek kthesa,
ku kryetari
i bashkisë ,
kalonte
nga mosha,
ne moshe,
si gjinkallat,
qe lënë
lëkurët
dhe flatrat.
rrugica
është po ajo,
me gurë,
rrekëza,
premtime,
dhe premtime,
aq sa
dhe qenin
gjumi
se lëshon…
ndodhemi
ne Ballkanin
perëndimor,
ku dënglat
dhe politika
janë
bashkohor.
xxxxxxxxxxx
Ps.
Me falni,
Ne laboratorin
Krijues,
Orët..
Nuk i njoh,
As ditën
dhe natën,
as çukitjen
e zogjve ne fb..
ristart…
5.15. çaje
Hutimin
E Katallanve
te natës.
përshëndes
qiparisat
roje,
te agimit.
është ora
te eci
dhe vrapoi,
si Maratonomaku
mbi ëndrrat,
daravitur,
copëra
lajmesh,
si laraska
mbledhin
natën,
si shtrigat
e Salemit…
Me falni,
Ne laboratorin
Krijues,
Orët..
Nuk i njoh,
As ditën
dhe natën,
as çukitjen
e zogjve ne fb..
ristart…