Ditët si s`më ngjajnë-Remzije Raci Rexhbogaj


Sa shpejt ikin ditët
Tretën çdo ditë
Diku larg

Asnjëra ditë
Në tjetrën s’ngjan

Por kujtimet
e bukura të dikurshme
Memorja ime
në thellësi të kokës i mban

Javët ikin sa shpejt
Edhe këto tretën
Çdo javë diku larg

Jo si dikur
kur ishim në lumturi
Dhe shpirti im i lodhur
nga trishtimi

Vetëm një çast kërkon
të jam bashkë me Ty

Muajt po ikin
Sa shpejt shkon çdo muaj
E malli zemrën po ma vret
për Ty e imja hyjni

Me shikim nga qielli
i lutem Zotit
të ma mbajë Ernen
të qetë në përjetësi

Vitet po ikin
a shpejt shkon çdo vit
Dhe unë po shkrihem
ngadalë si qiri

E lumtur do jem
në ditën time të fundit
Në botën e përjetëshme
Erna do të jem bashk me Ty.