Djalë o djalë e deli djalë!Kristo Çipa


Kristo Çipa

U mbushën 103 vjet nga akti heroik i patriotit të madh Avni Rustemit kur në Paris qëlloi mbi mentalitetin anadollak të pashallarëve shqiptarë të cilët e konsideronin atdheun feud të tyre

Në Pilur këndohej nga gjyshrit dhe baballarët një këngë që ende nuk shqitet nga kujtesa jonë dhe avazet e kohës

DJALË O DJALË E DELI DJALË!

Një djalë nga Libohova

Djalë o djalë e deli djalë ( refren)

I mbaruari nga shkolla

Mbushi xhepin me të holla

Dhe bëri poshtë nga Vlora

Bëri poshtë nga flamuri

E priste Kolë Mërkuri

Djelmëria, ajkë burri

Në Paris vate qëndroi

Siç zbret mbi kërmë kaboi

Esat Pashën e qëlloi

Haka tek i zoti shkoi

About Post Author