Djali i zhdukur i gjetur nga njeriu ‘i udhëzuar nga Zoti’


E.Haskaj

Djali i ri përfundoi i humbur në pyll për tre ditë. 

Një tre-vjeçar i cili u largua në pyll u gjet pasi një burri i tha “nga Zoti” të shkonte ta kërkonte.Incidenti i veçantë filloi më 6 tetor në Plantersville, Texas kur i riu – tre vjeçari Christopher Ramirez – ndoqi qenin e një fqinji në pyll dhe u zhduk ndërsa nëna e tij po shkarkonte sende ushqimore nga makina e saj.

Duke kuptuar shpejt se ai ishte zhdukur, nëna e tij e kërkoi me dëshpërim, por pa dobi. Qeni më vonë u kthye më vete, megjithatë djali i ri nuk u gjet askund.

Shumë shpejt, një operacion i gjerë kërkimi dhe shpëtimi ishte duke u zhvilluar duke përfshirë jo vetëm FBI -në, por një numër të konsiderueshëm vullnetarësh vendas të cilët kaluan disa ditë duke pastruar pyjet lokale.

Për fat të mirë, tre ditë pasi ishte zhdukur, Christopher u zbulua pesë kilometra larg shtëpisë së tij nga një vullnetar vendas.Pavarësisht se ishte i lodhur dhe i uritur, djali ishte në gjendje çuditërisht të mirë pas kalvarit të tij.

Ajo që e bëri shpëtimin e tij edhe më të pabesueshëm megjithatë ishin rrethanat që e rrethonin atë.

Njeriu që e gjeti atë, i cili donte të mbetej anonim dhe nuk dyshohet për lojëra të këqija, pohoi se gjatë një ore studimi shpirtror mbrëmjen e kaluar, atij i ishte thënë nga Zoti që të shkonte dhe të kërkonte fëmijën sepse ai patjetër do ta gjente.

Ai doli sipas udhëzimeve në mëngjesin e ardhshëm dhe tepër, në të vërtetë, e gjeti atë.

Pavarësisht nëse ai kishte apo jo vërtet një përvojë hyjnore, është e mundur që nëse nuk do të kishte besuar se do ta gjente djalin, ai mund të mos e kishte provuar kurrë dhe Christopher mund të mos ishte gjetur kurrë.

About Post Author