Do këndoj për Labërinë-Godo Mehmetaj


Godo Mehmetaj

Do këndoj për Labërinë,

për Nënën që më dha gjinë,

për brezat që lanë gjurmët,

artë e lanë historinë.

Do shkruaj si biri saj,

për ato vënde me vlerë,

sa të kem frymën gjallë,

derisa Zoti të më lerë.

I pa ngopur do të shkruaj,

vargje përzier me lot,

nga malli më marrin faqen

dhe më bien përmbi bllok.

Laberi kala mbi gurë,

vargjet më burojnë gurrë,

ne driten e vetetimes,

për ty pena s ‘ ndalet kurrë.

About Post Author