Do sakrifikoja gjithçka-Aferdita Selishtaj


Do sakrifikoja gjithçka

Se prisja të më dilje kështu

Thashë gjeta dashurin e vërtetë

Po ti më dole i pa besë

Dhe pa menduar në lakë tjetër re.

SI nuk pate pakë mëshirë

Dhe u tregove kaq i dobët

Më le me të parën penges.

Apo kurrë s’më ke dashur

Kisha besim shumë tek ty

Do sakrifikoja gjithçka.

Atë mendoja dhe për ty

Po paska qënë diçka e kot

Mendoja se do të ishim të dy një

Do të mposhtnim çdo penges

Po ti më dole një flluskë ujë.

Që plase me përpjekjen e parë

Është e kotë të mundohesh

Të gjeshë dashurin e vërtetë.

Se ai që s’ka hije për vete

Nuk bënë dot as për të tjerë.

A. K. Selishtaj 28.7.2023