Do të vij e të shlodh sytë:Godo Mehmetaj


 

Do te vij e te shlodh sytë

mbi shkëmbinj ku plasën valët

të qetësoj pak shpirtin tim

këtu më bëhet zemra mal.

Do te vij se jam i lodhur

dhe të nxjerr mallin me ty

larg nga ti o Vlora ime

tredhjet vjet në Itali.

Sikur të rri dhe pa ngrënë

nga mëngjesi deri në darkë

te kem çdo gjë për karshi

dhe pulëbardhat përmbi dallgë.

Në thellësi të zemrës sime

ndjej mungese e nostalgji

Vlore o krenaria ime

të kam si dritë në sy.

 

About Post Author