Do vijë dita!Hajri Kasemi


Do vijë dita!

Me këto vargje pershendes te gjithë Çamet qe kane lindur ne Çameri dhe ne veçanti patriotin dhe mikun tim Hasan Hasani,qe sot gezon datlindjen e 86.

Më pyete në do ta gjeje shtepine e babait

mu drejtove me dhimbje,si motra vellait,

i pashë lotet,qe rridhnin nga syte e tu te zi

e ngrita doren dhe ti fshiva me dhimbshuri.

Duhet te punojme,qe tek ne te ruhet besimi

nje dite do shkojme atje,ky te jetë qellimi,

të gjithë te bashkuar do vijmë tek ty nënë

asnje vend,s’krahasohet me Çamerine tenë.

Tani nuk jemi aq,sa ishim kur na perzunë

ishim tridhjet,tani treqint mijë me shumë,

bashke me Shqiptaret,qe janë neper botë

po te bashkohemi,nuk na mposhtin dotë.

Do vijé dita,që tek ti nëna ime,do vijmë

token do ta gerrmojme kotë s’do rrijmë ,

eshtrat e te pareve,te gjitha do ti gjejmë

dhe per kujtesë,memorial do tu ngrejmë.

Te gjithe ta diné,se jemi popull me rrenje

ti shohesh,duhet kerkuar thellë moj nënë,

ne siperfaqe,e mbulojnë barishtet e keqia

si ka ndodhur,kudo ku jeton sot Shqiptaria.