Dokumentar për kryeqytetin UFO të Skocisë


Qyteti i Bonnybridge është vendosur të jetë fokusi i një dokumentari të ri për shkak të reputacionit të tij si një pikë e nxehtë UFO.Skocia mund të jetë më e lidhur me përbindëshin e Loch Ness sesa fenomeni UFO, por në vitet 1990, një mori e madhe pamjesh brenda një zone që u bë e njohur si Trekëndëshi Falkirk arriti të vendoste qytetin e Bonnybridge – që shtrihet drejtë në qendër – në hartë.

Pamja më e hershme gjatë kësaj periudhe u raportua në 1992 nga biznesmeni lokal James Walker i cili kishte qenë duke vozitur midis Falkirk dhe Bonnybridge kur u ndalua nga një objekt misterioz, i ndritshëm në formë ylli që po fluturonte në mes të rrugës.

Takimi përfundoi kur objekti fluturoi me “shpejtësi të jashtëzakonshme”.

Në muajt dhe vitet që pasuan, qindra shfaqje të UFO -ve u raportuan në rajon, duke përfshirë rrëfimet e rrëmbimeve nga jashtëtokësorët dhe njerëzit që ‘gumëzhin’ nga objekte të çuditshme në makinat e tyre.

Tani Malcolm Robinson, themeluesi i Hetimeve të Fenomeneve të Çuditshme (SPI), do të xhirojë një dokumentar të ri që fokusohet në fenomenin dhe rajonin në të cilin u zhvilluan shikimet.

“Bonnybridge është ndoshta pika kryesore e UFO -ve në Mbretërinë e Bashkuar. Ne e quajmë atë një dritare – ajo gjeneron një përqendrim më të lartë të raporteve se çdo vend tjetër në Mbretërinë e Bashkuar,” tha ai.

“Shumë raporte të UFO -ve në përgjithësi mund të kenë shpjegime natyrore ose të jenë rezultat i një perceptimi të gabuar – por ato pak përqind që nuk munden, janë miza në vaj, dhe mund të jenë me mirëbesim.”

“Unë e di që njerëzit mund t’i hedhin poshtë këto raporte, por ju duhet ta përjetoni vetë. Unë kam qenë në shtëpi të përhumbura dhe flokët më janë tërhequr dhe më kanë shkelmuar nga asgjë.”

“Kjo është kur ndalon së qeni skeptik dhe mendon, ndoshta ka diçka në këtë …”

About Post Author