Dokumentarë të rinj të “Discovery+” për të mbuluar rastet klasike të alienëve


Redaktori i rubrikës:”UFO”

1.
A po rrëmbejnë njerëz dhe eksperimentojnë mbi ta vizitorët e huaj? Kjo është ideja e Discovery+. Mirëpo në fakt alienët sjellin këtu vetëm anijet e tyre, si do ti rrëmbenin?A janë të vërteta  këto histori që do të shfaqen në dokumentarët Discovery+?

Një palë dokumentarë të rinj Discovery+ do të mbulojnë dy nga historitë më të frikshme në botë të rrëmbimeve nga alienët.

2.

Duke debutuar në shërbimin e transmetimit më 18 shkurt, dy “Shock Docs” të reja do të mbulojnë historinë e Travis Ëalton, si dhe atë të Barney dhe Betty Hill.
3.
Takimi i Ëalton ndodhi më 5 nëntor 1975 kur ai, së bashku me shtatë nga kolegët e tij, ndeshën me një disk të çuditshëm ndriçues në Pyllin Kombëtar Apache-Sitgreaves.Ëalton kishte zbritur nga kamioni për t’iu afruar anijes kur u godit nga një dritë kaltërosh e cila e hodhi në tokë. Bashkëpunëtorët e tij u larguan nga vendi i ngjarjes në panik, por kur u kthyen pak më vonë zbuluan se ai dhe objekti misterioz ishin zhdukur.
Ëalton do të shfaqej përfundimisht pesë ditë më vonë, i frikësuar, i hutuar dhe me kujtime kalimtare të takimit me entitete të çuditshme jashtëtokësore gjatë kohës që mungonte.
4.
Barney dhe Betty Hill kishin shkuar me makinë në shtëpi nga një pushim në Niagara Falls më 19 shtator 1961 kur panë një dritë të çuditshme që dukej se po i ndiqte. Pas një kohe, UFO-ja u kthye dhe zbriti drejt tyre, duke e detyruar Barney-n të godiste për të shmangur një përplasje. Kur doli nga makina me dylbi, ishte i sigurt se mund të shihte një numër ‘figurash humanoide’ që shikonin prapa nga brenda.Të tmerruar, çifti u kthye në makinën e tyre dhe u përpoq të ikte, megjithatë objekti kishte lëvizur direkt mbi automjetin e tyre, duke prodhuar një seri të çuditshme zhurmash.
Më pas ata përjetuan një periudhë të mungesës së kohës, pas së cilës u kuptuan se kishin udhëtuar rreth 35 milje përgjatë rrugës pa e kujtuar udhëtimin.

“Me teknologjitë e reja mjekoligjore që nuk ishin të disponueshme në vitet ’60 dhe ’70, dhe aksesin në provat fizike të ruajtura jashtëzakonisht nga këto dy raste, hetuesit rishqyrtojnë provat kryesore për të parë nëse mund të provojnë se njerëzit kanë pasur kontakt fizik me jashtëtokësorët”, thuhet në një njoftim për shtyp për dokumentarët e rinj.
“Dokumentet e shokut zbulojnë zbulime të reja në të dyja këto raste.”Sa të vërteta janë këto?

About Post Author