Dola dhe të prita …Adem Nuhaj


Dola dhe të prita …

Një vesë shi të zuri

Në ato livadhe

Udha seç të pruri

Te mua në stane.

Floku të ish lagur

Si , lulet në brinjë

Era ta kish hapur

Dhe hedhur mbi gjinjë.

Një fustan qendisur

Mbaje allafrënga

Pas trupit qe ngjitur

Dukej ç’kishte brënda.

Dola dhe të prita

Sa , më gëzoi xhani

Edhe të gostita

Me bulmet nga stani.

Më erdhe pa pritur

Si , gjahu në pyje

Bukën pata nisur

Në fyt m’u mbërthye.

Lulet mbuluanë dhen

Ngyrat , si argjënd

Mua sytë më mbenë

Përmbi trupin tënd.

Faqet , flakë ndezur

Buzët trendafil

Mbi ty ishte derdhur

Mjalti më i mirë.

Vesa , që shiu pruri

Iku , s’kishte vënd

Se , vëndin ia zuri

Loti syrit tënd.

Ata lotë , si krua

S’ishin nga hataja

Por , ty edhe mua

Na kapi sevdaja.