Dole në penxhere-Bilbil Murataj


Dole në penxhere,

Hodhe sytë nga mali,

Pranë penxheres tënde,

Të kaloi djali.

@

Kaloi dhe të pa,

Me shënjë ta bëri,

Bën sikur s’shikon

Thelleze shullëri.

@

Ta hodhi sevdanë,

U bë si i marri,

O do të të marrë,

O do hapet varri …

@

Rreth shtëpisë të erdhi,

Dy – tri herë të tjera,

Kishe babanë brenda,

Ç’të bëje e mjera …

@

Me nazet e tua,

E marrose djalin,

Dil e hyr tek dera,

Si sorkadhe mali

@

Sytë nga baçja jote,

I ngelën të mjerit,

Dil, thuaj një fjalë,

O topi sheqerit.

@

Dil, thuaj një fjalë,

Dil, moj gjeraqinë,

Të qetsojë shpirtin,

Të heqi mërzinë.