Donike Rrethej:Për ty ( grue )


PËR TY ( GRUE ).

Grue !

Ti je ishulli ma i largët e i dishiruem për çdo burrë , Odise,

je miti qi shkroi kohën e nji mitologjie t’lasht,

je rranja qi lind jetën e dora qi t’përcjell nën dhe,

je perëndija mbi çdo perëndi qi kohnat kan dasht.

Grue !

Je çilsi qi hap tana rrugët qi t’çojnë n’zemër,

je rruga qi t’end n’parriz pa biletë,

ti je me plot gojë andrra ma e bukur ,

( Grue , bukurija jote ngjall t’vdeknin prej vorrit i jep jetë ).

Grue !

Sa t’deshta e t’mallkova unë ( burri ),

sa t’ndoqa e t’largova ,t’kërkova prap tuj t’dasht,

ti je djallzija ma e amël qi m’ka luejt jeta e koha,

( Je miti ma i përkryem i nji mitologjie t’lasht ).

Grue !

Unë burri pa ty jam nji lundërtar i humbun nëpër dete,

ti pa mue nji ishull diku i humbun pa vizitator as pirat,

je krijesa ma e komplikueme e ,e perkryeme qi ma dha koha,

ti me plot gojë je ( vdekja e ma i bukuri Fat ).